Tarihçe

Güneşli Ortaokulu bünyesinde faaliyet gösteren okulumuz için ayrıca http://kayserigunesliortaokulu.meb.k12.tr/ internet adresimize bakınız.

19.06.2019 272

Okulumuz Kocasinan İlçesine bağlı, şehir merkezine 24 km uzaklıkta olan, eski adı Muncusun yeni adı Güneşli Mahallesindedir.

Okul ilk olarak 1935 yılında köy meydanındaki taş binada 5 sınıflı ilkokul olarak açıldı. Köy içindeki binaya çürük raporu alınarak yıkıldı.

1989'da devlet millet ortaklığı ile Felahiye Caddesinde bulunan bina yapılarak buraya taşınarak yeni binasında İlkokul ve ortaokul olarak aynı binada iki ayrı kurum olarak faaliyetine devam etti.

İlköğretimlerin açılması ile ilk ve ortaokul birleştirilerek ilköğretim okulu olarak eğitim öğretime devam edildi. Yine ilk ve ortaokulları ayrılması ile Güneşli İlkokulunun bünyesinde Güneşli Ortaokulu olarak eğitim faaliyetlerine devam edildi.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında  bünyede Güneşli İmam Hatip Ortaokulu açıldı.

Mahallede bulunan eski belediye binasında Kocasinan Belediyesi yetkilileri tadilat yaparak binayı okul olarak dizayn ettiler. Yapılan anlaşma ile de Milli Eğitim Müdürlüğümüze bedelsiz olarak tahsis edildi. Şubat 2019 Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu yeni binasına taşındı.

Taşıma Merkezi olan okulumuza 9 mahalleden toplam 79 öğrenci taşınmaktadır.